Portre Çekimi

Gökhan ile beraber uzun süredir beraber çekim yapıyoruz ve çekimlerimizi farklı sosyal mecralarda paylaşıyoruz. Fakat bu mecralarında belli bir kapasitesi var bu sebeple de çekimlerimizi paylaşabileceğimiz Diapolis blogu ile devam ediyoruz. 

Vibrant Shot  beğenerek takip ettiğimiz sitelerden ve bu kapsamda da site içeriğini sağlayan fotoğrafçı Michael Woloszynowicz (gerçekten zor bir soyadı var, yazarken yoruluyorum) eserleri ilham verici. Benim aklımda o tarz bir görüntü yakalamak var, Gökhan ise "double exposure" tekniği ile ilgileniyor ve oldukça çarpıcı işler de çıkıyor. Plüton'u kurtrmak grubu için bu tarz bir iş yaptık ve bence çok güzel bir iş çıktı ama grup yayınlamadığı için bizde paylaşamıyoruz.

Bu iki iş için güzel bir makyaj ile portre çekimini planladık. Makyözü bulmamız nerdeyse son dakikaya kaldı, iptalin köşesinden döndük ve Pazar günü için detaylı bir çekim planı yaptık. Her ne kadar çekim planı konusunda geçetiğimiz 2 yılda ciddi yol kat etmiş olsak, çekimi çok hızlı gerçekleştirsek de zaman planı konusunda ilerleme kaydetmemiz gerekiyor.  Bu çekimde de makyajın süresini doğru tahmin edemediğimizden 1'de bitirmeyi planladığımız çekim 3:30'da zar zor bitti. 

İlk işimiz planladığımız efekte uygun bir ışık yaratmak. Işığı yaratırken fotoğraflardan ışığı okumak önemli. Gerektiğinde kendi yorumlarımızı da ekleyerek aşağıdaki planı 5 ışıkla aşağıdaki planı oluşturduk.

Önemli not Strobebox sitesinde kendi diyagramlarınızı sizde oluşturabilirsiniz.

Önemli not Strobebox sitesinde kendi diyagramlarınızı sizde oluşturabilirsiniz.

Işık Düzeni

Işık Düzeni

Uzun süren makyaj aşamasında bizde ışıkların ince ayarını yapma fırsatı bulduk. Bu durumda her zamnki gibi birbirimizin modelliğini yaptık. Işık ayarları bittiğinde portre ışığı olarak o kadar etkileyici oldu ki ileride web sitesi için de kullanabileceğimiz kareler çıktı. 

Makyözümüz Seher hanım da bu arada detaylı yüz makyajını tamamladı.

Çekim başladığında ilk aldığımız sonuçlar da oldukça etkileyici oldu. Post prodüksiyon sonuçlarını da ayrıca paylaşacağız.

Ham fotoğraf örneği, post prodüksiyon öncesi bir kare için sonuç oldukça iyi.

Ham fotoğraf örneği, post prodüksiyon öncesi bir kare için sonuç oldukça iyi.

Son bir uyarı, ışıklar güçleri için kullandığımız değerler modelden modele değişiklik gösterebiliyor. Özellikle arkadan gelen ışıkların yüz ve omuzlardaki etkisi modelin ten rengine göre farklılık gösterebilir. O nedenle tavsiyemiz ışık ayarlarını yaparken çalışacağınız model ile yeniden test yaparak ilerlemeniz.